Sterke Compton zet tegenstand meteen onder druk

belgaimage-126543105-full
Katie Compton bleek zondag veruit de beste vrouw op de Hotondberg. De Amerikaanse zet met een voorsprong van 28 seconden op Maud Kaptheijns en ruim een minuut op Helen Wyman de rest op geruime afstand.

Wereldkampioene Sanne Cant ging deze nacht nog langs in de spoedafdeling, maar stelde zich toch op aan de startlijn in Ronse. Logischerwijze bleek het parcours een tikkeltje te zwaar, de veer brak heel snel. Helemaal het tegenovergestelde gebeurde bij Maud Kaptheijns en Katie Compton. Het duo reed vlug weg van de tegenstand, maar ook de Nederlandse vrouw-in-vorm moest haar Amerikaanse concullega laten gaan op het glooiende parcours op de Hotondberg.

Cant gaf er na een aantal ronden de brui aan, terwijl de Star Spangled Banner op de rug van Compton kleiner en kleiner werd voor de tegenstand. Niki Brammeier reed op de derde plaats, maar voelde naar het einde van de laatste ronde de hete adem van haar landgenote Helen Wyman. Een Brits duel voor de derde plaats dus, maar wel op ruim een minuut van een eenzame Compton.

De Britse kampioene kon haar landgenote niet afhouden, zij werd derde voor Brammeier. Kaptheijns moest zich op 23 seconden tevreden stellen met een tweede plaats, terwijl Compton met de vijf extra bonificatieseconden al 28 seconden voorsprong heeft na haar indrukwekkende zege.

Compton: “Adrenaline hielp vandaag”

De Amerikaanse vecht momenteel nog tegen een jetlag nadat ze pas vrijdag landde in België. “Ik ben moe, maar de adrenaline van de race zorgde ervoor dat ik er niks van voelde”, vertelt de Amerikaanse. “Het is een snel en technisch parcours, en ik ben best verrast dat het goed ging. De start van de Ijsboerke Ladies Trophy is zeer goed, want ik neem meteen een grote voorsprong op de tegenstand. Al vind ik het wel spijtig van Sanne Cant.”

Kaptheijns: “Hopelijk duel uitvechten met Compton”

De rest is meteen op ruim een minuut achterstand gezet, dus lijkt de Ijsboerke Ladies Trophy uit te draaien op een duel Compton-Kaptheijns. “Ik hoop alleszins dat ik in de volgende manches duels kan uitvechten met haar”, is ze strijdvaardig. “Ik voelde me niet honderd procent, Katie reed gewoon te snel. Het is een prachtig, maar slopend parcours waar je je nooit goed voelt. Veel beterschap ook aan Sanne Cant!”

Deel dit bericht