Sweeck: ‘Tot twee ronden voor het einde Mathieu bekampt’

belgaimage-130202174-full
Laurens Sweeck (ERA-Circus) slaagde erin om de IKO cyclocross in Essen behoorlijk spannend te houden. In de vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee liet hij Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) pas lopen in de slotronden.

Sweeck vond een rondje dat hem wel ligt: veel modder en biljartvlak. “Ik voelde me goed vandaag. Ik had power in de benen, iets wat ik lang gemist heb”, begon hij zijn relaas. “Tot een tweetal ronden van het einde kon ik Mathieu bekampen voor de overwinning. Maar toen werd het gat groter en kreeg ik er een leegloper bovenop. Ik denk dat Mathieu sowieso sterker was, maar wellicht was ik zonder pech dichterbij geëindigd.”

De voorbije weken ging het minder goed voor het onderdeel van de drie Sweecks in het veld. “Ik reed rond met beetje een slecht gevoel. Ik heb dan ook de klik gemaakt om mij te focussen op mezelf en mij niet vast te pinnen op uitslagen. Na twee weken Mallorca achter de rug kan ik stellen dat dat mij deugd heeft gedaan. Ik spring deze avond nog het vliegtuig op om een extra weekje Mallorca te doen. In de hoop er nog enkele procentjes bij te doen”, klonk het hoopvol.

Deel dit bericht