Thibau Nys triomfeert meteen in regenboogtrui

nyslille0802
Thibau Nys heeft zijn eerste wedstrijd als juniorenwereldkampioen winnend afgesloten. Na een spannende cross rekende hij in de Krawatencross in Lille in de slotronde af met ploegmaat Ward Huybs en Jetze Van Campenhout.

Een week geleden was Thibau Nys in het Zwitserse Dübendorf nog heer en meester, in het zand van Lille had de wereldkampioen bij de junioren het veel moeilijker om de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Nys stapelde de foutjes op en kreeg met Jetze Van Campenhout en ploegmaat Ward Huybs twee stevige uitdagers tegenover zich. Van Campenhout probeerde Nys een aantal keer onder druk te zetten, maar die plooide niet. Huybs speelde accordeon, maar pikte in de slotronde zijn wagonnetje voorin terug aan.

De wereldkampioen besliste het spelletje ‘Wie van de drie?’ in zijn voordeel. In de sprint rekende hij af met Huybs, Van Campenhout moest finaal tevreden zijn met een derde plaats. Voor Nys is het zijn allereerste overwinning in de regenboogtrui.

Nys: ‘Van eerste tot laatste seconde genoten’

Thibau Nys blikte met veel voldoening terug op zijn eerste werkdag in de regenboogtrui. “Ik heb er van de eerste tot de laatste seconde van genoten”, aldus Nys. “Het zou een domper geweest zijn om die eerste cross in die trui te verliezen, maar in een seizoen zoals dit is elk verlies een domper.”

Over de wedstrijd zelf had hij gemengde gevoelens. “Qua vorm was dit één van de beste dagen van het seizoen, maar technisch was het een ramp. Elke ronde raakte ik drie, vier palen en ik ging twee keer tegen de grond. Mijn schouder doet nog altijd pijn. Door die goede vorm was het toch een genot om hier rond te rijden. Hopelijk kan ik die trui dit jaar nog een paar keer laten zien en kan ik er nog een paar overwinningen aan toevoegen.”

Deel dit bericht