Toon Aerts voorkomt 36ste zege op rij voor Mathieu

aertstoonronse
Na 35 overwinningen op een rij in het veld voor Mathieu van der Poel heeft Toon Aerts met groot machtsvertoon de Soudal Hotondcross in Ronse gewonnen. Iserbyt eindigde tweede, MVDP als derde.

Mathieu van der Poel nam de beste start, ploegmaat Marcel Meisen verdrong hem van de kop gevolgd door Eli Iserbyt, maar die keerde de rollen snel om. Samen met Toon Aerts en Corné van Kessel sloeg dit vijftal een kloofje. Tim Merlier volgde op z’n eentje in zesde positie.

Voorin pakte Aerts met een mooi manoeuvre binnenkant bocht de leiding over. Meisen en van Kessel moesten afhaken. Aerts pakte ook de 15 bonificatieseconden voor Iserbyt en van der Poel. De winnaar van vorige week in Zonhoven verkeerde duidelijk in goede vorm en nam afstand van Iserbyt en de wereldkampioen. Het verschil liep zelfs op tot 22 seconden. In de achtergrond ging van Kessel spectaculair overkop.

Bij de passage aan de finish voor het begin van de vierde ronde had Aerts een voorsprong op 31 seconden op van der Poel. Iserbyt volgde nog een 20-tal seconden verderop. Aerts had een superdag en bij het ingaan van de laatste ronde telde hij een voorsprong van 1’16” op Iserbyt en maar liefst 1’38” op van der Poel, die een serieuze terugval kende. De overgang van 2 weken Spaanse zon naar deze zware omstandigheden leverde duidelijk de nodige problemen op.

Aan de finish zou Aerts uiteindelijk 1’30” pakken op Iserbyt en 2’14” op van der Poel, die nog net Michael Vanthourenhout op 2’18” kon afhouden. Tim Merlier vervolledigde de top vijf op 2’28”. In het klassement blijft Iserbyt aan de leiding, met 1’45” voorsprong op Toon Aerts, die een sprong maakt naar de tweede plaats.

Deel dit bericht