Van Aert: ‘Bevestiging dat ik het nog kan’

CYCLOCROSS LILLE DVV TROPHY KRAWATENCROSS
Wout Van Aert mocht zaterdag in Lille voor het eerst sinds lang nog eens het zegegebaar maken. De drievoudige wereldkampioen reageerde achteraf emiotoneel.

“In de laatste rechte lijn ging er heel veel door mij heen”, vertelt Van Aert. “Het is de eerste keer dat ik terug win. Deze zege is voor mij de bevestiging dat ik het nog kan. Ik voelde me van bij het begin goed, maar heb rustig de tijd genomen om op te schuiven.”

Halfweg cross begon hij dan een een solo. “Omdat er foutjes werden gemaakt, kwam ik ik alleen in de achtervolging op Quinten. Ik wist dat iedereen op de limiet zat en moest doordrukken om het verschil te maken”

“Dit is misschien niet mijn grootste overwinning, maar het maakt emotioneel toch wel wat los. Een heel week zat ik al met deze wedstrijd voor eigen volk in mijn hoofd. De reacties van het publiek waren heel leuk. Ik heb hier in 2016 al het BK gewonnen en nu win ik ook de Krawatencross. Daar doe ik veel mensen in het dorp een groot plezier mee.”

Hermans: ‘Winnen was moeilijk’

Quinten Hermans reed een tijdje alleen op kop, maar besefte dat de sterkste man in koers op het hoogste schavotje stond. “Winnen was moeilijk vandaag. Toen ik alleen achter Wout kwam te zitten, reed hij verder weg. Misschien had ik mijn wagonnetje nog een paar rondes langer kunnen inpikken, dan was ik iets makkelijker tweede geworden.”

“Of ik verrast ben door zege van Wout? Nee, ik ken hem heel goed. Vorige week hebben we op het WK bijna een week samengeleefd. Ik wist dat hij in orde was. Hij is gewoon terug de man van voor zijn valpartij.”

Aerts: ‘Aan opgeven gedacht’

Toon Aerts stond opnieuw op het podium, maar hield gemengde gevoelens over aan zijn derde plaats. “Ik had vandaag heel veel last van de sporen op het parcours en heb zelfs even aan opgeven gedacht. Ik kreeg de omloop gewoon niet onder de knie. In de korte bochten vond ik mijn draai gewoon niet. Mijn schouders liggen helemaal open omdat ik zoveel palen heb geraakt.”

Ook voor Aerts is de zege van Van Aert geen verrassing. “We hebben Wout de voorbije weken zien groeien. Zonder lekke band deed hij op het WK ook mee voor de derde plaats. We hebben allemaal heel veel respect voor wat hij nu verwezenlijkt. In het voorjaar zullen we op de weg zeker voor hem supporteren.”

Deel dit bericht