Van Aert: ‘Had zinnen op deze cross gezet’

CYCLOCROSS HERENTALS CROSST MEN
In februari won Wout van Aert voor eigen volkg in Lille zijn laatste cross, in zijn tweede thuiswedstrijd in Herentals was het opnieuw prijs. "Het zat een beetje mee met die lekke band van Mathieu, maar ik heb deze zege ook zelf afgedwongen."

Hij woont slechts op een viertal kilometer van het parcours in Herentals en de voorbije weken kwam hij een paar keer de benen testen. De zege in de eerste editie van Herentals Crosst deed Van Aert dan ook veel deugd.

“Toen deze wedstrijd op de kalender kwam, heb ik er meteen een doel van gemaakt”, sprak Van Aert. “Dat ik hier een paar keer ben komen trainen, is misschien wel een voordeel. Al win ik vandaag ook wel omdat Mathieu pech had, die lekke band was een meevaller. Het mag ook eens meezitten, zeker.”

In de openingsfase moest Van Aert een handvol seconden toegeven op Van der Poel. “Tot half koers zat ik voortdurend een beetje achter en dat was wel frustrerend. Ik had in het begin voor de verkeerde bandendruk gekozen, waardoor ik mijn bochten niet goed kon nemen. Daarna heb ik tot twee keer toe mijn bandendruk verhoogd.”

“Toen ik Mathieu passeerde had ik niet meteen door dat hij lek stond, dat drong pas tot mij door toen ik een mooi kloofje kon slaan. Hij had vandaag dan ook alle reden om teleurgesteld te zijn, al heb ik de overwinning ook zelf afgedwongen. Het zat mee met die lekke band, maar het zat ook goed in mijn hoofd.”

Van Aert ging in Herentals naar huis met een stevige trofee: de reuzebadeend van de X2O Badkamers Trofee. “Na Kortrijk is het al mijn tweede eendje, misschien is het iets leuks voor de kleine binnenkort.”

Deel dit bericht