Van Aert: ‘Heb mezelf verbaasd’

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
De terugkeer van Wout Van Aert in het veld was er eentje waarvan iedereen van genoten heeft. Ook de drievoudige wereldkampioen. "Een vijfde plaats, dat had ik nooit durven hopen."

Van Aert maakte van bij de start een uitstekende indruk. De renner van Jumbo-Visma schoot als een kanonskogel uit de startblokken en dook als eerste het veld in. “Het deed deugd om vandaag opnieuw te kunnen crossen”, reageerde hij met een kamerbrede glimlach. “Die goede start ben ik gelukkig nog niet verleerd en zo heb ik toch meteen eens op kop van de wedstrijd kunnen rijden.”

Na zijn snelle start trok Van Aert de goede lijn gewoon door. “Dit heeft heel veel deugd gedaan. Een vijfde plaats in mijn eerste wedstrijd, dat had ik nooit durven hopen. Ik heb mezelf verbaasd. En ik heb ook genoten. Tegenover het publiek was het heel leuk om mij te kunnen tonen. Ik heb echt genoten.”

Nog een opsteker voor Van Aert: tijdens de wedstrijd ondervond hij weinig hinder van zijn been waar hij geopereerd werd. “”Alleen in de tweede helft van de cross speelde mijn heup wat op, maar over het algemeen was het gevoel goed. Dat geeft moed voor wat er nog komt. Op 4 januari rij ik nog in Gullegem en daarna staat het BK op het programma. Afhankelijk van die wedstrijden zal ik beslissen of ik naar het WK ga. Ik wil alleen starten als ik een goede prestatie kan neerzetten.”

Deel dit bericht