Van Aert: ‘Het was alsof alle fans voor mij supporterden’

2_04054418_LilleVanAert
Wout Van Aert klopte bij het overschrijden van de finish eens stevig op zijn stuur. Als wereldkampioen had hij o zo graag gewonnen voor eigen volk. "Het was alsof er alleen voor mij fans langs de kant stonden."

De blik van Van Aert aan de streep kon iemand doden, maar de wereldkampioen suste al snel. “Ik was niet boos, gewoon teleurgesteld. Als ik mee kon sprinten, dan had ik een goede kans op winst. Nu maakte ik een foutje in die korte lusjes. Mathieu ging daar veel sneller door en pakte er al snel vijf meter. Als je dan iedere keer dat gat moet dichtrijden, dan wordt het zwaar. Ach, het is mijn eigen fout dat ik daar verlies.”

“Jammer, ik wilde vandaag tonen dat ik de terechte wereldkampioen was. Het is spijtig dat er de voorbije week vooral gepraat werd over banden. Misschien kon er ook iets gezegd worden over de rondetijden op het WK. Mijn laatste twee rondes waren sneller dan die van Mathieu. Vandaag had ik die trui graag wat extra in de verf gezet. Frustrerend dat ik dat niet kon tonen.”

Ondanks de tweede plaats had Van Aert toch genoten. “Voor de start had ik wel wat stress. Na het WK was dit voor mij de belangrijkste wedstrijd. Op het parcours was het alsof er alleen fans voor mij waren. In andere crossen is de aandacht wel verdeeld, maar hier hoorde je acht op tien supporters mijn naam scanderen.” Van Aert verzekerde zich dankzij zijn tweede plaats van de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee.

Deel dit bericht