Van Aert: ‘Niet getraind in functie van deze wedstrijd’

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS BAAL
Wout van Aert zette in de slotfase van de GP Sven Nys Mathieu van der Poel nog onder druk, maar moest finaal tevreden zijn met een tweede plaats. "Het was niet fantastisch vandaag", was de analyse van de Kempenaar.

Het was een cross met twee gezichten voor Van Aert. In het eerste deel zette de Kempenaar een scheve situatie recht nadat Van der Poel en Pidcock de vlucht vooruit hadden genomen. Na een nieuwe versnelling van Van der Poel in de slotfase werd hij een tweede keer in het defensief gedrongen. Deze keer kon Van Aert het tij niet meer keren.

“Het was een wisselvallige wedstrijd”, stelde Van Aert vast. “In de laatste twee rondes was het gevoel goed, maar dan was de koers al verloren. Ach, ik had niet honderd procent getraind in functie van deze cross, dat bekoop ik vandaag met frisheid. Ik trainde vooral met het oog op het BK en het WK.”

“Ik heb toch nog geprobeerd om te winnen. Als je iedere keer dat je mindere benen hebt het laat lopen, dan blijven er niet veel kans over. Je moet niet wachten op superbenen, je moet ze zelf afdwingen. Uiteindelijk verloor ik in één ronde te veel tijd op Mathieu, door zijn versnelling maar ook door schakelproblemen.”

Pidcock: ‘Dit resultaat geeft vertrouwen’

Tom Pidcock kleurde mee het eerste wedstrijddeel, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de derde plaats. “Toch geeft dit resultaat mij vertrouwen voor de komende weken. Ik was vandaag opnieuw goed, maar maakte in de laatste rondjes een paar foutjes.”

Deel dit bericht