Van Aert: ‘Schouder klikte er even uit’

2_01050833_VanAertBaal
Wout Van Aert moest in Baal het hoofd buigen voor Mathieu Van der Poel. De wereldkampioen was wel tevreden over de eerste helft van zijn wedstrijd. Een val in de slotfase deed hem nog even opschrikken.

“Ik had gehoopt om vandaag terug de strijd aan te gaan met Mathieu”, sprak Van Aert. “In de eerste helft van de koers is dat goed gelukt, in het tweede deel was hij gewoon beter.”

In de laatste ronde kwam Van Aert nog zwaar ten val aan de balken. “Ik had heel veel last van de koude en had op dat moment nog weinig controle over mijn stuur. Het uur voor onze wedstrijd had het nog heel hard geregend. Daardoor lag het parcours vol met plassen. Na een paar minuten cross waren we al kletsnat.”

Van Aert kroop na zijn tuimel terug op de fiets, maar kwam wel met een pijnlijke grimas over de streep. “Ik kwam recht op mijn schouder terecht. Die klikte er even uit, heel pijnlijk. Zeker de eerste tien minuten geeft dat een heel raar gevoel. Gelukkig gaat het nu al veel beter. Morgen zal die schouder wel wat stijf zijn, maar als ik me goed laat verzorgen, komt het allemaal wel goed.”

Deel dit bericht