Van Aert: ‘Voor mij was het spannend genoeg’

CYCLOCROSS DVV INSURANCE TROPHY ESSEN
Bingo! Voor de tweede week op rij won Wout Van Aert de eerste cross na een mini-stage in Spanje. De wereldkampioen had in Essen uitgebreid de tijd om zijn overwinning. "Voor mij was het spannend genoeg", lachte Van Aert.

“Een eenvoudige overwinning? In het begin flirtte de voorsprong voortdurend met de tien seconden. Dat noem ik toch niet geruststellend. Ik moest volle bak blijven rijden om die kloof verder uit te bouwen. Pas in de laatste twee rondes was ik iets geruster en kon ik wat gas terug nemen.”

Door pech bij Mathieu Van der Poel kwam er geen nieuwe tweestrijd tussen de tenoren van het veldritseizoen. “Ik zag plots dat hij niet meer mee vooraan reed. Jammer dat er geen nieuw duel was, maar of het nu spannend is of niet, dat maakt mij niet uit. Elke zege telt.”
Net als in Spa-Francorchamps won Van Aert de eerste cross na een mini-stage in Spanje. “Blijkbaar krijg ik goede benen van in het vliegtuig te zitten. Misschien moet ik snel nog even over en weer vliegen”, grapte Van Aert. “Al zit de rust er allicht ook wel voor iets tussen. Op stage is dat toch iets makkelijker. Thuis ga ik proberen om daar iets meer aandacht aan te besteden.”
VAN DER POEL: ‘FRUSTRERENDE MIDDAG’
Mathieu Van der Poel maakte door een lekke band en een valpartij nooit aanspraak op de dagzege. “Frustrerend”, vloekte de Nederlandse kampioen. “Na die lekke band probeerde ik nog terug te komen, maar door een geblokkeerde ketting belandde ik met mijn heup op een dranghek. Bovendien staken mijn vingers er nog tussen. Heel pijnlijk. Die heup ga ik vanavond zeker even laten behandelen.” 

“De gedachte om op te geven is wel even gepasseerd, maar ik reed dicht bij huis en er stond veel bekend volk aan de kant, dus heb ik er nog een mooie training van gemaakt.”

Deel dit bericht