Van Aert: ‘Zoals op het WK in Zolder’

2_09053622_BELGAIMAGE-96905662_Fotor
Wout Van Aert schreeuwde het uit aan de finish. De wereldkampioen had had tijdens de eerste manche van de DVV Trofee tot drie keer toe af te rekenen met pech, maar mocht keerde toch nog naar huis met de bloemen. "Ik ga voor drie op drie in dit klassement", beloofde Van Aert.

Halfweg koers was er geen vuiltje aan de lucht voor Van Aert, toen kreeg de wereldkampioen op enkele meters twee keer af te rekenen met een wispelturige ketting.

“Opnieuw pech”, zuchtte Van Aert. “Alsof ik de voorbije weken nog niet genoeg tegenslag had gekend. Ik heb er echter geen moment aan gedacht om het hoofd te laten hangen. Dit is een klassementscross waarin elke seconde telt, het was dus belangrijk om zo weinig mogelijk tijd te verliezen.”
Het doorzettingsvermogen leverde de wereldkampioen de overwinning op. “Deze zege is het bewijs dat je beloond wordt als je niet opgeeft. Vergelijk het met mijn overwinning op het WK. Ook daar heb ik na pech doorgezet. Op zo’n moment kan er altijd iets moois uit de bus vallen.”
In de tussenstand van de DVV Trofee heeft Van Aert 41 seconden voorsprong op Mathieu Van der Poel. “Ik wil in alle klassementen zo hoog mogelijk eindigen. De voorbije twee jaar kon ik dit regelmatigheidscriterium al op mijn naam schrijven, ik zou daar heel graag nog een derde eindzege aan toevoegen.”
ADAMS: ‘BEVESTIGING VAN MIJN GOEDE VORM’
Jens Adams maakte het feest bij Crelan-Vastgoedservice compleet met een tweede plaats. “Mijn eerste podium in een klassementscross”, lachte de Kempenaar niet zonder trots. “Nog eens een bevestiging van mijn goede vorm dit seizoen. Van de tien crossen die ik reed, stond ik zeven keer op het podium. Hopelijk kan ik daar de komende weken nog een paar aan toevoegen. En voor de ploeg komt daar nog de eerste plaats van Wout bovenop, fantastisch.”

Deel dit bericht