Van de Steene maakt droom waar op Koppenberg

CYCLOCROSS MELDEN KOPPENBERGCROSS
Kim Van de Steene heeft op de Koppenberg de mooiste zege van haar carrière geboekt. In de eerste manche van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy haalde ze het voor Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst. "Mijn carrière is nu al geslaagd."

Bij de eerste passage op de Koppenberg nam Van de Steene meteen het initiatief, maar na een slipper in de afdaling moest de renster van Tarteletto-Isorex Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi even laten gaan.

De cross leek in een beslissende plooi te liggen, maar dat was buiten Van de Steene gerekend. De Oost-Vlaamse, die ‘s ochtends nog een contractverlenging voor twee jaar had gekregen, toonde veerkracht en knabbelde op de Koppenberg haar achterstand op het duo van Steylaerts bijna helemaal weg.

Op de voorlaatste beklimming van de Bult van Melden plaatste Van de Steene haar beslissende versnelling. Arzuffi kraakte, Worst beet zich nog even vast in het wiel van Van de Steene. Even later moest de Nederlandse toch de rol lossen.

In de laatste ronde kon Van de Steene volop genieten van haar tweede overwinning van het seizoen. In de achtergrond ging Arzuffi nog over Worst naar de tweede plaats.

CARRIERE IS GESLAAGD

“Na deze zege is mijn carrière geslaagd”, glunderde Van de Steene na haar overwinning op de Koppenberg. “Winnen op de Koppenberg, dat is al 16 jaar mijn grote droom. Het plan was om zo snel mogelijk te starten. Ik wilde er een zware wedstrijd van maken. Na mijn slippertje verloor ik even mijn vertrouwen, maar bergop toonde ik me vandaag de sterkste.”

Voor Van de Steene is het na de Superprestige in Boom haar tweede overwinning van het seizoen. “Sinds vorig jaar heb ik meer tijd om te trainen. Vroeger was ik door mijn werk en mijn twee kinderen vaak te moe om te crossen. De voorbije jaren moest ik mijn kinderen borstvoeding geven. Dat kost ook energie.”

Aan de finish toonde Van de Steene vandaag twee hartjes. Eentje voor haar recent overleden schoonvader en eentje voor Jolien Verschueren, die vecht tegen kanker. “Hopelijk kunnen we volgend jaar samen op het podium staan”, besloot Van de Steene.

Deel dit bericht