Van der Poel kraait victorie in Lille en pakt de eindzege

DVVLILLE09022019-98
Mathieu van der Poel heeft de Krawatencross in de DVV Verzekeringen Trofee gewonnen. De Nederlander haalde het zaterdagnamiddag voor Michael Vanthourenhout en Toon Aerts.

De Nederlander reed al in de openingsronde weg. Hij maakte er een langgerekte solo van in de thuisbasis van de afwezige Wout van Aert. Een valpartij leek mogelijk nog roet in het eten te gooien, maar hij hield uiteindelijk nog 9 seconden over op Vanthourenhout. Aerts won de sprint om de derde plek.

Van der Poel opende de DVV Trofee met een achterstand van 4 minuten en 12 seconden op Toon Aerts na de eerste manche op de Koppenberg. Vanuit een verloren positie knokte hij zich met zes opeenvolgende overwinningen uiteindelijk naar de koppositie voor de laatste manche, met 58 seconden voorsprong op Aerts.

Voor de kersverse wereldkampioen is het zijn zevende zege in acht manches van de DVV Trofee. Enkel in de openingsmanche in Oudenaarde werd hij na een complete offday pas 21e. Het is tevens zijn enige wedstrijd dit seizoen die hij niet won. Van der Poel is logischerwijs ook eindwinnaar van de DVV Trofee. In de eindstand bleef hij Aerts en Vanthourenhout voor.

Deel dit bericht