Van der Poel: ‘Niet verwacht dat ik nog zou meestrijden voor de zege’

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
De comeback van de dag was in Loenhout voor Wout Van Aert, maar ook die van Mathieu van der Poel mocht gezien worden. Na een val in het begin van de eerste ronde verzorgde de wereldkampioen de show met een onwaarschijnlijke ommekeer.

Van der Poel dook in Loenhout als tweede het veld in na Van Aert, maar op de brug stond de Nederlander plots te voet. “Door een foutje waar ik niet veel aan kon doen”, verklaarde Van der Poel. “Op de brug lag er een zandzak los, waardoor ik half overkop ging. Voor ik mijn fiets kon oprapen, waren alle renners gepasseerd en zat ik helemaal in de achtergrond.”

Het was opmerkelijk hoe rustig de Nederlander onder de situatie bleef. “Een andere keuze had ik niet, ook al duurde het langer dan gewenst. Al die andere renners kwam op mij afgevlogen. Daarna heb ik geprobeerd mijn tempo te vinden. Dat lukte snel, alleen was het een moeilijk parcours om in te halen. Op de technische stroken was er maar één ideale lijn.”

Zo kwam Van der Poel na één ronde door op 40 seconden van de leiders. “De eerste ronde heb ik een paar keer gekeken hoe ver de eerste renners waren. Op dat moment had ik niet meer verwacht nog mee te strijden voor de overwinning. Gelukkig kan je hier op het einde van de wedstrijd nog veel goed maken.”

Een massa supporters genoot van de comeback van Van der Poel, de kopman van Corendon-Circus genoot mee. “Als renner is het een fantastische sfeer om door te fietsen. Daarom is Loenhout ook één van de crossen waar ik heel graag kom.”

Deel dit bericht