Van der Poel: ‘Normaal dat ik win? Dat heb ik mezelf aangedaan’

CYCLOCROSS DVV TROPHY SCHELDECROSS
Wat een rentree! Bij zijn eerste cross in het veld schoot Mathieu van der Poel meteen in de roos. "Ik was vandaag beter dan verwacht", blikte de wereldkampioen terug.

Van der Poel nam op de Antwerpse Linkeroever een vliegende start, maar zag door een foutje in het zand de concurrentie terugkomen. “Ik voelde me van bij het begin goed”, analyseerde de wereldkampioen zijn start. “Maar in de tweede ronde bleef ik met mijn voet in het zand hangen en brak even de veer. De rest van de wedstrijd heb ik geen enkele keer nog goed door het zand gereden.”

“Voor de rest voelde ik me vandaag wel goed. Ik had niet het gevoel dat ik op mijn limiet zat, in het wiel had ik zelfs overschot. De conclusie? Ik was vandaag beter dan verwacht, al was het ook een wedstrijd die me goed lag. De concurrentie? Eli had vandaag ook een goede dag. Ik heb alles op alles moeten zetten om hem eraf te krijgen. In Gavere zal ik het lastiger krijgen.”

“Iedereen vindt het normaal dat ik vandaag win, maar dat heb ik mezelf ook een beetje aangedaan. Maar ik was vandaag ook beter voorbereid dan vorig jaar. Toen ben ik naar mijn gevoel iets te laks gestart. Nu was ik veel specifieker voorbereid.”

Deel dit bericht