Van der Poel opent zijn veldritseizoen in Antwerpen

vdp0112
Op zaterdag 12 december vindt met de Soudal Scheldecross de derde manche van de X²O Badkamers Trofee plaats. Mathieu van der Poel zal op het strand van Sint-Anneke zijn eerste cross van het seizoen betwisten.

Van der Poel koos de Soudal Scheldecross uit om zijn eerste wedstrijdkilometers van het crossseizoen te rijden. De drievoudige wereldkampioen is viervoudig winnaar van de cross op Linkeroever. Zijn eerste zege dateert uit 2014. Een jaar eerder, op z’n 18de, finishte hij al eens tweede na een spannend duel met Niels Albert. Van 2016 tot en met 2018 was van der Poel onklopbaar in Antwerpen.

Vorig jaar was er geen traditionele Soudal Scheldecross omdat Antwerpen afgelopen seizoen het BK mocht organiseren. Van der Poel mocht daar als Nederlander uiteraard niet deelnemen uiteraard.

De overwinning op 12 januari van dit jaar ging naar Laurens Sweeck, voor Eli Iserbyt en Toon Aerts. Zij zijn op 12 december de grootste concurrenten voor van der Poel en zet daar ook maar de naam van man-in-vorm Michael Vanthourenhout bij!

Deel dit bericht