Van der Poel speelt soloslim in Hamme

mvdphamme
Mathieu Van der Poel heeft de KwadrO Flandriencross in Hamme gewonnen. Wout Van Aert werd tweede en blijft leider in de DVV Verzekeringen Trofee. Laurens Sweeck vervolledigde het podium in Hamme.

Van der Poel (Beobank-Corendon) is de man in vorm en dat zette hij dit weekend mooi in de verf. Zaterdag was de Nederlander immers al de beste in de Wereldbekercross in het Duitse Zeven en zondag in de DVV Verzekeringen Trofee in Hamme stond er opnieuw geen maat op Van der Poel. Na een ‘rustige’ openingsronde trok de Nederlandse kampioen in de tweede ronde alle registers open. Tom Meeusen kon nog even aanklampen, maar moest na een halve ronde genadeloos uit het wiel.

Toch reed Van der Poel geen straat voorsprong bij elkaar, of toch maar een klein steegje. Heel de cross lang bedroeg zijn voorsprong op de eerste achtervolgers 10 à 12 seconden. Maar Wout Van Aert en co mochten proberen wat ze wilden, de kloof dichten lukte niet. Van der Poel bleef aan een constant tempo zijn ‘tijdrit’ afmalen en reed verdiend naar de overwinning in de KwadrO Flandriencross, die de voorbije twee jaar door Van Aert gewonnen werd.

Deze keer moest de wereldkampioen genoegen nemen met de tweede plaats na een duel met Laurens Sweeck. Op 6 seconden van Van der Poel, die zich op het eind liet uitbollen en rustig de tijd nam om de armen in de lucht te steken, vloerde Van Aert Sweeck in de eindsprint voor plaats 2. Kevin Pauwels finishte als vierde op 20 seconden. Corné Van Kessel, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier, Gianni Vermeersch, Toon Aerts en Jim Aernouts vervolledigden de top-10. Tom Meeusen werd uiteindelijk 14de.

ADAMS EN BAESTAENS GEDISKWALIFICEERD

Jens Adams en Vincent Baestaens vinden we niet in de uitslag terug. De twee kwamen met elkaar in botsing tijdens de cross en dat deed hen allebei door het lint gaan. Het duw- en trekwerk was geen fraai schouwspel. De jury besliste aanvankelijk enkel Baestaens uit koers te nemen, maar uiteindelijk werd ook Adams gediskwalificeerd.

VAN AERT BLIJFT STEVIG LEIDER

Wout Van Aert verstevigt zijn leidersplaats in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee, waarvan hij de manches in Ronse en Oudenaarde won. De vierde manche wordt op 10 december in Essen gereden. Na Essen volgen de manches elkaar in sneltempo op. Op 17 december wordt in Antwerpen de Scheldecross gereden, op 29 december is er de Azencross in Loenhout en op nieuwjaarsdag de Grote Prijs Sven Nys in Baal. De DVV Verzekeringen Trofee wordt op 4 februari afgesloten met de Krawatencross in Lille.

Van Aert heeft 2 minuten en 6 seconden voorsprong op Kevin Pauwels. Michael Vanthourenhout is derde op 2’23”, Toon Aerts vierde op 3’44” en Corné Van Kessel vijfde op 4’00”. Mathieu Van der Poel klimt naar de achtste plaats op 4’55” van Van Aert.

Deel dit bericht