Van Empel de sterkste in Koksijde

Belga
Belga

Ook in het zand van Koksijde wist Fem van Empel de overwinning op overtuigende wijze naar zich toe te trekken. Op de tweede plaats eindigde Lucinda Brand, gevolgd door Ceylin del Carmen Alvarado. Laura Verdonschot eindigde op de vierde plek als beste Belgische, gevolgd door Sanne Cant.

Al in de eerste ronde liet Fem van Empel haar kwaliteiten zien en nam ze afstand van de rest. Enkel Brand kon in de achtergrond nog even volgen, met achter haar Alvarado en Verdonschot. De voorschot van van Empel zou eigenlijk nooit meer verkleinen, in tegendeel zelfs, en ook Brand reed een groot deel van de wedstrijd onbedreigd rond voor de tweede plaats.

Na een lange achtervolging kon Alvarado een sterke slotronde neerzetten en slaagde ze er zelfs in om het tot een sprint te laten komen. Met slechts enkele centimeters verschil was het uiteindelijk toch Brand die het zilver in de wacht kon slepen, net voor Alvarado. Laura Verdonschot werd verdienstelijk vierde, gevolgd door Sanne Cant.

Ondanks een fietswissel met valpartij in de tweede ronde, stond niets Fem van Empel in de weg om autoritair de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met 39 seconden voorsprong toonde ze zich alweer de sterkste en kon ze voor het eerst de Duinencross in Koksijde winnen. Achteraf blikte ze tevreden terug: “Ik had vrij snel een gaatje en dan ben ik op mijn eigen tempo blijven doorrijden”.

 

Deel dit bericht