Van Empel demonstreert in Jumbo-Visma tenue bij rentree

LIVE FEED Action pictures of the 'GP Sven Nys' cyclocross cycling event on Sunday 01 January 2023 in Baal, the third stage in the X2O Badkamers 'Trofee Veldrijden' competition.
BELGA PHOTO JASPER JACOBS
LIVE FEED Action pictures of the 'GP Sven Nys' cyclocross cycling event on Sunday 01 January 2023 in Baal, the third stage in the X2O Badkamers 'Trofee Veldrijden' competition. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

Fem Van Empel heeft bij haar comeback de derde manche van de Soudal Ladies Trophy in Baal op haar naam geschreven. Ze won overtuigend voor Lucinda Brand en Ceylin Alvarado.

Fem Van Empel trad voor het eerst aan in haar nieuwe Jumbo-Visma tenue. Voor Van Empel was het haar eerste wedstrijd na een ferme val in Val di Sole op 17 december. De 20-jarige Nederlandse schoot gemotiveerd uit de startblokken op de Balenberg. In de eerste ronde nam ze al snel de kop over van Norbert Riberolle. Van Empel reed al snel een knappe voorsprong bij elkaar op Ceylin Alvarado en Lucinda Brand.

Alvarado kende een moeilijke tweede ronde en stapelde een paar technische foutjes op. Brand schoof zo – op ruime achterstand van Van Empel – op naar plek twee. Ondertussen ploeterde leidster Van Empel vrolijk door de modder op de Balenberg.

In de tweede helft consolideerde het podium hun plekken. Van Empel reed autoritair en foutloos naar de zege. Brand verstevigde haar tweede plek, dat wel op twee minuten van Van Empel. Alvarado hield Betsema en Norbert Riberolle af in de strijd voor de derde podiumplek. Betsema blijft aan de leiding van de Soudal Ladies Trophy.

Uitslag

  1. Fem Van Empel
  2. Lucinda Brand
  3. Ceylin Alvarado
  4. Denise Betsema
  5. Marion Norbert Riberolle
  6. Clara Honsiger
  7. Aniek Van Alphen
  8. Zoe Backstedt
  9. Maghalie Rochette
  10. Madigan Munro

Deel dit bericht