Van Empel met perfect rapport naar eindzege in X²O Badkamers Trofee

Belga
Belga

Fem van Empel heeft ook in haar laatste veldrit van het seizoen de overwinning gepakt. In de Soudal Krawatencross was de wereldkampioene alweer te sterk voor de concurrentie. Dankzij haar zevende overwinning in de X²O Badkamers Trofee is ze ook meteen zeker van de eindwinst. Lucinda Brand finishte als tweede, Laura Verdonschot mocht als derde mee op het podium.

Al in de eerste natte zandpassage kon Van Empel een kloofje slaan, met Brand mee in haar kielzog. De twee Nederlanders trokken er samen op uit, al bleef het duo niet lang samen. Al na 1,5 ronde ging Van Empel er solo vandoor. Brand moest zich dan al concentreren op de tweede podiumplek.

Achter Brand knokte Verdonschot, na een mindere start, zich naar de derde plaats. Zij kreeg in eerste instantie nog gezelschap van Annemarie Worst en Leonie Bentveld, maar het tempo van Verdonschot bleek te hoog te liggen. De renster van Deceuster-Bonache kreeg gaandeweg ook Brand in het vizier, maar de aansluiting maken lukte niet.

Voorin kliefde Van Empel feilloos door het zand. De wereldkampioene kwam met ruime voorsprong over de finish en kon zo haar indrukwekkend rapport vervolledigen: zeven op zeven in de X²O Badkamers Trofee én de eindwinst. Brand kwam als tweede over de streep, de laatste badeend was voor Verdonschot.

Deel dit bericht