Van Empel wint in Lilse Bergen

Belga
Belga

Kersvers wereldkampioene Fem van Empel heeft de Soudal Krawatencross op haar naam geschreven. Na een mooie strijd met Ceylin Alvarado trok ze aan het langste eind en reed ze als een echte Superwoman over de streep. Annemarie Worst eindigde als derde.

Fem van Empel – voor het eerst te bewonderen in haar gloednieuwe wereldkampioenentrui – maakte er vooraf geen geheim van dat ze naar de Lilse Bergen was afgezakt om te winnen. Ze had er zelfs een ingekorte vakantie naar Marokko voor over.

Hoewel van Empel niet meteen denderend van start ging en enkele rondes nodig had om op toerental te komen, kon ze met één versnelling de concurrentie van zich afgooien. Slechts één renster kon volgen: een over superbenen beschikkende Ceylin Alvarado.

Wat volgde was een mooie strijd tussen de twee Nederlandse rensters. Maar wanneer van Empel in de slotronde een zoveelste versnelling plaatste, moest Alvarado zich na mooi weerwerk toch gewonnen geven. Van Empel reed als eerste in ware Superwoman-houding, “op zijn Pidcocks”, over de eindmeet.

“Het doel van vandaag was om zo ver mogelijk uit te lopen in het klassement. Heel leuk om in deze trui de wedstrijd zo af te maken”, aldus de winnares, die haar leidersplaats in de Soudal Ladies Troph verstevigt.

Annemarie legde op 21 seconden beslag op de derde plaats. Lucinda Brand ( op 0:42) en Lauren Molengraaf (op 1:20) vervolledigden de top vijf.

Deel dit bericht