Van Kessel kijkt uit naar Baal: ‘Vel zo duur mogelijk verkopen in nieuw shirt’

belgaimage-159771465-full
1 januari staat sinds jaar en dag synoniem met veldrijden in Baal. Aan die traditie wordt ook in 2020 niet getornd. Voor Corné Van Kessel luidt het nieuwe jaar wel een grote verandering in. Voor het eerst in tien jaar zal de Nederlander het shirt van een nieuwe werkgever dragen. In de GP Sven Nys, de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee, wil Van Kessel zijn nieuwe werkgever Tormans CX meteen eren met een topnotering.

Corné Van Kessel is sinds half november niet meer weg te slaan uit de top-10. In de Telenet UCI World Cup in Namen en de DVV Verzekeringen Trofee in Loenhout haalde hij zelfs het podium. “Ik heb een hele goede kerstperiode achter de rug”, beaamt de 28-jarige Nederlander, die in Herentals woont. “Ik kom dus met een goed gevoel naar Baal afgezakt, ook al omdat ik er start voor een nieuwe ploeg. Dan wil je toch zeker een goede uitslag neerzetten.”

Na tien jaar verlaat Van Kessel de vertrouwde stal van teammanager Sven Nys. “Het is de eerste keer dat ik van ploeg verander. Het is een goede beslissing geweest. Ik hoop mezelf nog te verbeteren door andere lucht op te snuiven. Ik ben nu samen met Quinten Hermans kopman. We gaan ons vel zo duur mogelijk verkopen.”

In 2018 werd Van Kessel nog derde in Baal. Het parcours ligt hem dus. “De voorbije jaren was het door de regenval steeds bijzonder zwaar. De regen is dit jaar wat achterwege gebleven, waardoor het er droger zal bijliggen. Maar Baal blijft een lastige bedoening.” De DVV Verzekeringen Trofee was dit seizoen tot dusver nog geen onverdeeld succes voor de Nederlander. “In Hamme kende ik in de eerste ronde al pech op een snel parcours. Dan is het moeilijk om terug in koers te komen. Ook in de Koppenbergcross verloor ik tijd. Maar het parcours in Baal leent zich ertoe om tijd terug te pakken.”

Met zijn goede uitslagen en sympathieke uitstraling blijft Van Kessel intussen fans bijwinnen. In Loenhout kwamen drie bussen vol Corné-fans naar de Azencross. “Ik merk ook dat ik steeds meer fans krijg, ja. Ik val op met mijn uitslagen. Bovendien word ik steeds meer aanvaard als Nederlander in een Belgische sport. En da’s niet eenvoudig.”

De GP Sven Nys is altijd een ‘specialleke’ omdat het georganiseerd wordt op nieuwjaarsdag. “Maar ik zal heel vroeg in mijn bed liggen”, geeft Van Kessel toe. “Ik zal middernacht niet halen. Het is dan wel de jaarwisseling, voor mij is het ook een gewone avond voor een wedstrijd.”

ISERBYT EN ALVARADO VERDEDIGEN LEIDERSPLAATS

In het algemeen klassement van de DVV Verzekeringen Trofee vinden we Corné Van Kessel na vijf manches terug op de zesde plaats, op 6:49 van leider Eli Iserbyt. De West-Vlaming gaat riant aan kop. Zijn dichtste belager is Mathieu Van der Poel op 4:30. De wereldkampioen wordt op de voet gevolgd door Michael Vanthourenhout, die een achterstand van 4:33 heeft op zijn ploegmaat Iserbyt. Lars Van der Haar (op 5:44) en Tim Merlier (op 6:07) vervolledigen de top-5. Zij tekenen woensdag allen present in Baal. Op 1 januari 2019 ging de overwinning op de Balenberg naar Van der Poel, die een jaar later de grote favoriet is om zichzelf op te volgen.

Bij de dames voert Ceylin del Carmen Alvarado het klassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy aan. Na haar indrukwekkende solo in Loenhout heeft de 21-jarige Nederlandse 57 seconden voorsprong op haar landgenote Annemarie Worst. De nummer 3, Yara Kastelijn, heeft al een achterstand van 3:16. Lucinda Brand doet niet mee voor een topnotering in het algemeen klassement, maar de Nederlandse is zeker een kanshebber op de dagzege. Brand maakt haar rentree in het veld na haar valpartij in Loenhout. Van Belgische zijde is het uiteraard vooral uitkijken naar wereldkampioene Sanne Cant, die vrijdag vertrouwen tankte in de Azencross met een tweede plaats achter Alvarado en met winst – haar tweede van het seizoen – in Bredene maandag.

Deel dit bericht