Van Pau naar Lille: Wout van Aert geeft comeback glans met winst in thuiscross

belgaimage-160182421-full
Wout van Aert heeft de kers op de taart van zijn comeback gezet met een overwinning in de DVV Verzekeringen Trofee in Lille. De thuisrijder reed halfweg koers weg en soleerde naar zijn eerste zege als veldrijder sinds zijn valpartij in het Franse Pau tijdens de Tour.

Een kanonstart van Laurens Sweeck opende de wedstrijd in de Lilse Bergen. De Belgisch kampioen gaf blijk van goede benen, maar het was nog te vroeg om de boel alleen te klaren. Na een valpartij in een lastig bochtje waar eerder ook Thibau Nys viel, ging Sweeck ten gronde. Het sein voor Quinten Hermans om de aanvalstrom te luiden.

De renner van Tormans CX kon enkele seconden verzamelen, maar intussen was ook de thuisrijder Wout van Aert opgeschoven op het bochtige parcours in Lille. De drievoudige wereldkampioen trok richting Hermans en ging zelf in de aanval. Hermans moest passen, mede omdat zijn versnellingsapparaat blokkeerde en hij op een klein verzetje verder moest.

Gesteund door het publiek denderde Van Aert weg van de achtervolging, geleid door Hermans en Sweeck. De leider reed egale rondetijden en maakte indruk. De balkjes deerden hem ook niet meer.

Achter de ongenaakbare Van Aert reed een sterke Hermans zich naar de tweede plaats. De derde plaats werd stevig bevochten, met een handvol renners die op elkaars wiel zaten. De regen maakte het nog een stuk lastiger om afscheiding te maken.

Van Aert reed met veel emotie en een verwijzing naar de bil over de meet. Hermans werd tweede, Toon Aerts pakte de derde plaats. De eindoverwinning is voor Eli Iserbyt, die met de Koppenbergcross in Oudenaarde één manche won maar uitblonk in regelmaat.

Deel dit bericht