Vandeputte wint slotmanche, Kielich eindwinnaar bij beloften

podiumbeloftenlille
Na een beklijvend duel met ploegmaat Antoine Benoist heeft Niels Vandeputte in Lille de Krawatencross voor beloften aan zijn palmares toegevoegd. De eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee is voor Timo Kielich.

Met een goed resultaat kon Niels Vandeputte zich in Lille nog op het eindpodium van de DVV Verzekeringen Trofee hijsen, dus draaide de belofte van Alpecin-Fenix in de eerste ronde meteen de gashendel open. Slechts twee renners konden de Antwerpenaar in het vizier houden: ploegmaat Antoine Benoist en wereldkampioen Ryan Kamp. De Franse beloftenkampioen slaagde erin om de kloof te dichten, de wereldkampioen zag Vandeputte en Benoist alleen maar kleiner worden.

Vandeputte en Benoist mogen dan wel dezelfde werkgever hebben, het duo was duidelijk niet van plan om het op een akkoordje te gooien en samen richting de finish te rijden. Beide beloften dwongen elkaar helemaal tot het uiterste. Vandeputte nam het voortouw in de technische zones, Benoist zette zijn ploegmaat op de rechte stroken onder druk.

Zij aan zij gingen Vandeputte en Benoist de slotfase in, maar tot een sprint kwam het niet. In de laatste technische stroken rekende Vandeputte definitief af met Benoist. Kamp verzekerde zich zonder problemen van de derde podiumplek.

EINDZEGE VOOR TIMO KIELICH

De eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee is voor Timo Kielich. De Limburger moest na een slechte start tevreden zijn met een negende plaats, maar liep toch nog verder uit op Yentl Bekaert, zijn dichtste concurrent. Dankzij zijn overwinning in Lille wipt Vandeputte in extremis nog over Ferdinande naar de derde plaats.

Deel dit bericht