Vanthourenhout: ‘Hoop dit verder door te trekken’

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Na Wout van Aert is Michael Vanthourenhout dé man in vorm van het moment. Vanthourenhout was de enige crosser in Loenhout die tot in de slotfase in het spoor van Van Aert kon blijven. Hij hoopt die lijn dan ook de komende weken door te trekken.

Ondanks een mindere start speelde Michael Vanthourenhout een sleutelrol op de Azencross in Loenhout. Als enige hield Vanthourenhout zo lang stand in het spoor van de latere winnaar, Wout van Aert. ‘Mijn start verliep niet goed. Ik schoot al vrij snel uit mijn klikpedaal, waardoor ik onmiddellijk terugzakte in de groep. Meteen was ik dus op achtervolgen aangewezen en dat is nooit prettig. Bovendien is het op het parcours van Loenhout moeilijk om op te schuiven en tijd goed te maken. Uiteindelijk slaagde ik er toch in me naar voor te wringen en kon ik zelfs nog even met Van Aert de leiding van de wedstrijd nemen.”

In volle finale kwam Vanthourenhout opnieuw in het spoor van Van Aert. “Dat leek misschien wel zo, maar iedereen weet dat wanneer je Van Aert vijf meter geeft, het over is. Ik concentreerde me meteen op die tweede plaats en ook op de seconden waardoor ik mijn klassement zou verbeteren. In de zware modderstroken had Van Aert ons allemaal enkele keren onder druk gezet. Je voelt dan meteen wie de sterkste is. Enkel door zijn schuiver kon ik even weer voeling krijgen met hem, maar toen hij weer in zijn ritme kwam, wist ik meteen dat een tweede plaats het hoogst haalbare zou zijn. Ik voel me al enkele weken goed en hoop dit nog verder door te trekken.’

Deel dit bericht