Vanthourenhout: ‘Verschil gemaakt op het wasbord’

CYCLOCROSS TROFEE BRUSSELS UNIVERSITIES
Michael Vanthourenhout was op de Soudal Brussels Universities Cyclocross een maatje te sterk voor de concurrentie. Voor de pion van Pauwels Sauzen-Bingoal de derde overwinning van het seizoen.

De snelle start op de universiteitsterreinen van de VUB/ULB was voor Laurens Sweeck, maar ploegmaat Vanthourenhout nam al snel het commando over. Het verschil werd gemaakt op het wasbord op een helling.

“Ik zag dat iedereen afstapte en heb van die passage gebruikt om naar Laurens toe te rijden”, sprak Vanthourenhout. “Hij had vandaag niet de beste dag, zodat ik van hem kon wegrijden. Het was nog een lange cross, maar ik heb drie, vier rondes alles gegeven. Dat was voldoende en ik ben blij dat ik het kon volhouden. In de achtergrond heeft Jens Adams het nog geprobeerd, maar toen ik zag dat Eli in zijn wiel zat, wist ik dat het mentaal moeilijk zou worden voor hem.”

Na de Berencross in Meulebeke en de wereldbekerwedstrijd in Namen is het voor Vanthourenhout de derde overwinning van het seizoen. “Drie zeges, dat is een goed seizoen voor mij. Spijtig dat ik geen trui kon veroveren, maar dat geldt voor veel renners. Volgende week zet ik nog alles op Sint-Niklaas, want het zand van Oostmalle is niets voor Vanthourenhout.”

Deel dit bericht