Verschueren volgt zichzelf op na sensationeel duel

verschuerke
Jolien Verschueren heeft zichzelf opgevolgd als winnares van de Koppenbergcross. De renster van Telenet Fidea Lions haalde het in de tweede manche van de IJsboerke Ladies Trophy na een ijzingwekkend duel met Thalita De Jong. De wereldkampioene doet wel een uitstekende zaak in het algemeen klassement.

Zou Thalita De Jong ook in Oudenaarde haar bloedvorm kunnen verzilveren? De kersvers Europees kampioene had dit seizoen al vier van haar vijf wedstrijden gewonnen en startte ook aan de voet van de Koppenberg furieus.

De Nederlandse fietste een kleine voorsprong bij elkaar, maar in de achtergrond verscheen Jolien Verschueren al snel aan het front. De titelverdedigster had haar start niet gemist en leidde de achtervolging op de wereldkampioene.

Met succes. Verschueren dichtte de kloof. Sophie De Boer, Christine Majerus en Sanne Cant kropen in haar wiel, maar konden de kleuterleidster niet volgen. Een duel Verschueren-De Jong zou beslissen over winst of verlies.

Het werd hard tegen onzacht. De Jong probeerde in de afdaling Verschueren af te schudden, de West-Vlaamse plooide niet. Verschueren reageerde in het veld, De Jong beet zich vast. Schouder aan schouder gingen ze de laatste honderden meters in.

Na een laatste versnelling van Verschueren moest De Jong definitief het hoofd buigen. Sophie De Boer legde op bijna twee minuten beslag op de derde plaats. De Jong doet een uitstekende zaak in de tussenstand van de IJsboerke Ladies Trophy. Ze telt 45 seconden voorsprong op Verschueren, De Boer en Cant volgen op meer dan twee minuten.

VERSCHUEREN: “VOELDE DAT IK BERGOP VERSCHIL KON MAKEN”

Jolien Verschueren maakte een paar vreugdesprongetjes met de fiets aan de finish. Ze reageerde dan ook erg uitgelaten na de finish: “Ik voelde dat Thalita vaardiger was in de afdaling, maar bergop kon was ik dan weer beter. Ik wilde de wedstrijd bergop hard maken voor Thalita.”

“Van mij mag het iedere week bergop gaan zoals vandaag”, aldus Verschueren. “Nochtans was het mentaal wel moeilijk. Ik moest blijven gaan.” Verschueren combineert het veldrijden met een job als leerkracht. Of ze van plan is dat te veranderen? “Ik haal veel voldoening uit mijn job als leerkracht. Mijn collega’s zijn ook een enorme steun. Ik blijf de cross zien als hobby.”

Wereldkampioene Thalita De Jong moest nipt de duimen leggen in de slotfase, maar wordt wel de nieuwe leidster in de Ijsboerke Ladies Trophy: “Het publiek heeft een mooie wedstrijd gezien. Ik ben best wel blij.”

Deel dit bericht