Victor Vandeputte wint moddergevecht van Jente Michels

WhatsApp Image 2024-01-01 at 16.48.19

Jente Michels en Victor Vandeputte vochten een knap duel uit op de Balenberg. Europees kampioen Michels leek in de eerste crosshelft de sterkste, maar een duik in de modder legde hem geen windeieren. Hij kwam nog terug aansluiten bij Victor Vandeputte, maar moest finaal de duimen leggen voor de renner van het Deschacht-Hens-Maes team. Ward Huybs eindigde knap derde. 

Yorben Lauryssen legde er duchtig de pees op in de beginfase. Hierdoor kregen we meteen afscheiding in de Rectavit Rookie Trophy van Baal. Jente Michels en Victor Vandeputte konden zich losrukken van hun concurrenten. Michels bepaalde het tempo en kon een klein verschil uitbouwen op Vandeputte. In de derde ronde dook hij de modder in, de gevolgen waren hiervan duidelijk zichtbaar op de kledij en op het gezicht. Hij krabbelde recht en ging meteen terug in de achtervolging op Vandeputte, die zijn kans om de leiding over te nemen, niet liet liggen.

In de tweede crosshelft waren de rollen omgedraaid. Een sterke Victor Vandeputte kon de Europese kampioen onder druk zetten. Michels had hier geen antwoord meer op en moest zijn meerdere erkennen in een ontketende Vandeputte. “Ik nam rond halfcross een duik in de modder en moest dit achteraf wat bekopen. Ik kon wel terugkomen, maar kreeg koud door mijn natte kleren. Hierdoor kon ik niet op volle kracht de cross afwerken.”

Victor Vandeputte voelde zich dan weer de betere naarmate de cross vorderde. “Yorben vertrok echt snel en we moesten wat aanklampen in het begin, maar ik had met de ploeg afgesproken dat ik mijn eigen tempo zou rijden. Het pakte goed uit om dit te blijven doen richting het einde van de cross. Ik ben zeer blij dat ik de zege kon binnenhalen en dat geeft vertrouwen richting de komende weken. Eindelijk hebben we de oorzaak van enkele blessures gevonden en dat pakt al meteen goed uit.”

Baloise Trek Lion Ward Huybs reed kort achter het duel een zeer sterke cross en kon de derde podiumplaats veroveren in de modder. Hij hield de sterk gestarte Yorben Lauryssen en eerstejaars Seppe Van Den Boer achter zich. Het gevecht om de leidersplaats in de Rectavit Rookie Trophy werd ver in de achtergrond gestreden. David Haverdings, die elfde werd, verstevigde zijn leiderspositie na een opgave van Viktor Vandenberghe, die voor de wedstrijd slechts 20 seconden achterstand had.

Een sterke Victor Vandeputte dus, die klaar is voor de komende periode met onder andere het Belgisch kampioenschap voor beloften. Het nieuwe jaar is meteen goed ingezet voor de Deschacht – Maes – Hens renner. Jente Michels bezorgde Alpecin – Fenix een tweede plaats, kan Mathieu hen straks de eerste zege van 2024 bezorgen?

Deel dit bericht