Ward Huybs wint Trimetal Rookie Trophy in Koksijde

WhatsApp Image 2024-01-04 at 17.13.22

Baloise Trek Lion Ward Huybs kon het laken naar zich toe trekken in de beloftencross in Koksijde. Na een heftige strijd in het zand kon hij man in vorm Victor Vandeputte afschudden. Eerstejaars belofte Yordi Corsus kon na een inhaalrace mee op het podium in deze zware wedstrijd.

Aanvankelijk leken de renners het scenario van maandag in Baal te herschrijven met een kopstart voor Yorben Lauryssen en een overname in de eerste ronde van Jente Michels en Victor Vandeputte. Deze twee maakten een klein verschil in de eerste ronde, maar zagen nog heel wat renners terugkeren op deze lastige omloop. Je bent namelijk nooit klaar in het zand van Koksijde, dit jaar gecombineerd met heel wat modder.

Iets verder in de wedstrijd zagen we Jente Michels wegvallen vooraan, zijn plaats in de kopgroep werd ingenomen door Arne Baers en Ward Huybs. Deze twee gingen de concurrentie aan met de overgebleven vluchter Victor Vandeputte. Huybs maakte een zeer goede indruk op de technische passages in het zand en kon een kloof slaan.

Arne Baers probeerde de kloof nog te dichten, maar slaagde hier niet in en moest zich gewonnen geven. In de laatste ronde was het Victor Vandeputte die nog het dichtst in de buurt kwam bij een ontketende Ward Huybs. Eerstejaars belofte Yordi Corsus, sterk teruggekeerd uit de achtergrond, veroverde nog een knappe derde plaats.

Ward Huybs maakte de afgelopen weken al een sterke indruk en kon hier eindelijk een welverdiende zege binnenhalen. “Ik ben hier zeer blij mee”, vertelde hij achteraf. “Ik kon wegrijden en dan was het zaak om telkens fris genoeg aan de zandstroken te beginnen. Door de voetsporen van de gedubbelde renners, moest ik telkens zelf een nieuw spoor trekken, het is niet evident om op kop te rijden op deze omloop.”

Victor Vandeputte had vrede met een tweede plaats na een sterke wedstrijd. “Het was op bij mij. Ik had een halve ronde op een lekke band gereden en dan loopt de tank snel leeg. Al bij al ben ik tevreden met mijn wedstrijd, ik kon constant meestrijden voorin.”

Yordi Corsus maakte een knappe remonte in de laatste ronde en kon nog heel wat renners passeren. Zijn inhaalbeweging bezorgde hem een knappe derde plaats. “In Baal was het niet goed, maar ik ben blij dat ik hier met een goed gevoel en een podiumplaats de wedstrijd kan afronden.”

Deel dit bericht