Wereldkampioen Iserbyt houdt demonstratie en pakt eerste van het seizoen

2_01025848_iserbytkop
De kop is eraf voor Eli Iserbyt. De beloftenwereldkampioen pakte op de Koppenberg na een grootse demonstratie zijn eerste zege van de seizoen. Aan de streep had hij bijna een minuut voorsprong op zijn dichtste belager, Jens Dekker. Iserbyt wordt ook de nieuwe leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

Adam Toupalik probeerde in de eerste ronde de forcing te voeren, maar de Tsjech kon het hoge ritme niet vasthouden en zakte helemaal door het ijs. Hij haalde uiteindelijk zelfs de streep niet.

Wat Eli Iserbyt daarna uit zijn benen schudde was indrukwekkend. De wereldkampioen danste op de Koppenberg op de pedalen en vergrootte stelselmatig zijn voorsprong op de concurrenten. Bij de tweede passage aan de finish volgde Jens Dekker al op een halve minuut.

Iserbyt controleerde en demonstreerde. Het dipje dat de voorbije weken zijn wedstrijden kleurde, bleef in Oudenaarde afwezig. Onder luid applaus stak hij zijn eerste overwinning van het seizoen op zak. Met Jens Dekker en Gosse van der Meer mochten er twee Nederlanders mee op het podium. 

In het algemeen klassement van de DVV Verzekeringen Trofee doet Iserbyt een uitstekende zaak. Door de afwezigheid van de Nederlander Joris Nieuwenhuis, winnaar in Ronse, is Nicolas Cleppe zijn eerste achtervolger op 2:31, Dekker volgt zes seconden verder.

ISERBYT: ‘MOOI ANTWOORD OP DE KRITIEK’

Iserbyt haalde opgelucht adem na de finish. Eindelijk is die eerste zege binnen. “Ik heb de voorbije weken niet aan mezelf getwijfeld, maar het waren geen leuke weken”, gaf de wereldkampioen toe. “Na al die kritiek van de voorbije weken doet deze zege wel deugd.”

Al snel voelde Iserbyt dat hij vandaag een goede kans had op winst. “In de eerste ronde zat ik nog op mijn gemak in het wiel van Toupalik, de anderen waren al aan het puffen. Ik heb dan zo snel mogelijk geprobeerd om een gat te slagen en op mijn eigen tempo verder te rijden. Iedere strook hoorde ik dat ik een aantal seconden pakte. Ik had zelfs nog wat reserve ingebouwd.”

VAN DER MEER: “NIET VERWACHT”

De Nederlander Gosse van der Meer was erg opgetogen met zijn podiumplek op de Koppenberg: “Dit had ik niet verwacht. Ik kwam bij de eerste passage op de top als vijfde door. We bleven lang met een groepje bij elkaar en elke ronde moesten er achteraan afhaken. In de spurt kon ik dan de derde plaats veiligstellen.”

“Op het Europees kampioenschap zaterdag was ik nog 14de, dus ik ben erg blij met deze podiumplek.” De Nederlander reed rond met velgremmen: “Dat was een voordeel hier.”

Deel dit bericht