Wyseure triomfeert in Trimetal Rookie Trophy Hamme

WhatsApp Image 2023-01-28 at 13.22.26

Topfavoriet Joran Wyseure won de Flandriencross voor beloften na een solo. Zijn concurrenten Kay De Bruyckere, Lukas Vanderlinden, David Haverdings en Ward Huybs vochten tot in de laatste ronde om de podiumplaatsen. De Pauwels Sauzen – Bingoal renners mochten de wereldkampioen vergezellen op het podium.

Kenay De Moyer tekende voor de kopstart in de Trimetal Rookie Trophy in Hamme. Het duurde echter geen halve ronde voor de wereldkampioen Joran Wyseure zijn duivels ontbond. En passant graaide hij aan het einde van de eerste ronde 15 boniseconden voor het klassement mee. Hij breidde zijn voorsprong uit tot ruim een halve minuut en kon met een geruststellende voorsprong de laatste ronde afwerken. “Ik wilde hier aan de start staan om verschillende redenen. Ik vind de X2O Badkamers wedstrijden altijd wel leuke crossen en wilde hier nog wat vertrouwen tanken richting het wereldkampioenschap volgende week. Bovendien heb ik na een stage altijd één wedstrijd nodig om erin te komen. Na mijn week in Spanje leek het me dus een goed idee hier te starten.”

In de achtervolging zagen we de 4 tot in de laatste ronde strijden om de podiumplaatsen. Kay De Bruyckere, Lukas Vanderlinden en David Haverdings gingen samen de laatste ronde in, op de hielen gezeten door Ward Huybs. De twee Pauwels Sauzen – Bingoal ploegmaats konden in hun thuiscross het laken naar zich toe trekken en met plaatsen twee en drie huiswaarts gaan. Baloise – Trek ploegmaats David Haverdings en Ward Huybs moesten tevreden zijn met respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

Lukas Vanderlinden was tevreden met zilver: “Ik zette twee ronden alles op alles om dichter te komen, maar meer dan vijf seconden kreeg ik er niet af. Joran had het duidelijk onder controle.” Kay De Bruyckere had vrede met de derde plaats: “Ik ben zeer blij dat ik samen met mijn ploegmaat mee het podium op kon, want het was nog een spannende strijd in de laatste ronde met David Haverdings.”

Alweer een mooie manche van de Trimetal Rookie Trophy met de wereldkampioen als winnaar. Hij bouwt in afwezigheid van runner-up Victor Van de Putte zijn voorsprong ruim uit.

Wereldkampioen Wyseure triomfeerde in de beloftencategorie. © Belga

Deel dit bericht