Yordi Corsus wint met onderscheiding aan de VUB

WhatsApp Image 2023-02-19 at 11.46.58

Favorieten Seppe Van Den Boer, Yordi Corsus en Guus Van den Eijnden vochten op de terreinen van de universiteit in Brussel een mooie strijd uit. Met een aanval halfweg en foutloze technische passages kon Yordi Corsus zijn twee overgebleven tegenstanders achter zich houden.

Na een halve ronde waren de waardeverhoudingen al meteen duidelijk. De guitige Nederlander Guus Van den Eijnden en de Belgen Yordi Corsus en Seppe Van Den Boer konden in de beginfase al het verschil maken met hun concurrenten. In de achtergrond bundelden Toon Heirbaut, Bram Sprangers, Robbe Marchand, Stan Van Grieken en Lars Van Compernolle de krachten. De Nieuw-Zeelander Coen Nicol miste net de aansluiting maar reed een knappe eenzame wedstrijd op de negende plaats.

Halfweg schudde Yordi Corsus aan de boom en fietste een aantal seconden bijeen. Guus Van den Eijnden had nog een antwoord in petto maar dat was niet sterk genoeg om ex-Belgisch kampioen nog terug bij te benen. Seppe Van den Boer moest tevreden zijn met de derde plaats.

“Ik reageerde op een aanval van Guus en had nog wat over om direct een tegenaanval te plaatsen, dat was het perfecte moment”, aldus de winnaar van Starbikes Bert Containers. De tweede bevestigde: “Ik kon hetzelfde gaatje houden maar kon niet dichter komen.” Seppe Van Den Boer won gisteren in Sint-Niklaas maar geraakte nu niet verder dan de derde podiumplaats: “Het parcours lag me wel maar de benen waren veel minder dan gisteren.”

In de achtergrond knokten Robbe Marchand, Toon Heirbaut en Lars Vancompernolle zich naar een respectievelijk 4e, 5e en 6e plaats.

Deel dit bericht