Zeven op een rij voor Cortjens na beklijvende sprint

juniorazen
Er staat bij de junioren geen maat op Ryan Cortjens. De renner van IKO-Beobank boekte in Loenhout zijn zevende overwinning op rij na een beklijvende sprint.

De Azencross bij de junioren draaide uit op een fantastisch schouwspel. Ryan Cortjens had zich met zes zeges in zes wedstrijden tot zegekoning van de laatste maand gekroond, maar in de vijfde manche van de DVV Trofee kreeg hij weinig ruimte.

Meer zelfs. De Britse wereldkampioen Ben Tulett zette Cortjens onder druk en ook de Duitse kampioen Tom Lindner deelde enkele prikjes uit. Met Lewis Askey, nog een Brit, meldde er zich een vierde pion in het kegelspel.

Het kwartet dook samen de laatste ronde in, maar ook daarin kon niemand voor afscheiding zorgen. De Duitser Lindner probeerde er in de laatste rechte lijn een lange sprint van te maken, maar werd nog door iedereen voorbijgesneld.

Cortjens leek na een foutje bij de laatste passage op de balken geslagen, maar na een beklijvende sprint en een fotofinish verzekerde hij zich toch nog van zijn zevende overwinning op rij. De Britten Tulett en Askey mochten als twee en drie mee op het podium.

CORTJENS: ‘IK DACHT DAT HET VOORBIJ WAS’

De ontlading bij Cortjens was enorm. Met een oerkreet vierde hij zijn zevende overwinning op rij. “Dit is niet mijn mooiste, maar wel de spannendste zege”, glunderde Cortjens. “Op een snel parcours was het moeilijk om het verschil te maken. Toen ik op de laatste balk bleef hangen, dacht ik dat het voorbij was.”

“Bij het ingaan van de laatste rechte lijn had ik nog een serieuze achterstand goed te maken, maar toen ik zag dat ik naderde op de concurrentie kreeg ik een enorme boost. Ik kon blijven sprinten tot het laatste.”

Deel dit bericht