Fem van Empel: “Technisch is er werk aan de winkel”

WhatsApp Image 2024-01-01 at 16.48.21

Fem van Empel kon na een pittig duel met Lucinda Brand finaal de zege naar zich toe trekken in de Soudal Ladies Trophy in Baal.

De winnares vervloekte achteraf vooral haar techniek. “Dit was opnieuw een loodzware. Ik merkte dat mijn techniek mij de laatste tijd in de steek laat. Het is niet dat ik plots niet meer kan sturen, maar er is werk aan de winkel. Het zit denk ik wel tussen de oren. Normaal rijd ik redelijk goed naar beneden, maar waarschijnlijk zit ik iets te weinig op de crossfiets.”

Lucinda Brand moest tevreden zijn met een tweede plaats in de wedstrijd van haar werkgever Sven Nys en bevestigde dat het een loodzware cross was op en rond de Balenberg. “Er zaten veel stukken bij waar het beter was om te lopen, maar zelfs dat was heel zwaar. Er was echt geen ruimte voor herstel vandaag. Ik denk dat Fem wat beter bergop was als je wat grip moest houden en ik maakte gewoon te veel kleine foutjes achtereen omdat ik druk wilde zetten. Op technisch vlak kon ik zeker druk zetten, maar dan moet je zelf wel foutloos blijven natuurlijk.”

Een dolgelukkige Canadese juniore Ava Holmgren mocht mee het podium op na een zeer knappe wedstrijd, waarin ze onder meer Sanne Cant achter zich liet. “Eerlijk, ik kan het echt niet geloven. Het is redelijk gek om hier als Noord-Amerikaanse renster op het podium te staan. Het was zeer zwaar maar al die fans en de nieuwe outfit van Lidl-Trek gaven me zo veel motivatie vandaag. Ik ben zo blij dat ik dit hier kan verwezenlijken. Ik hou van technische wedstrijden. Hoe ik het ga vieren? Waarschijnlijk met wat champagne eerlijk gezegd!”

 

Deel dit bericht