Alvarado: ‘Nog nooit zo diep moeten gaan’

alvareactie
Helemaal uitgeput zakte Ceylin del Carmen Alvarado na haar overwinning in de Soudal Hotondcross neer tegen de grond. "Ik was vandaag de sterkste, maar ik ben wel heel diep moeten gaan."

“Ik had vandaag twee keuzes”, begint Alvarado haar wedstrijdverhaal. “In een klassement op tijd kon ik in het wiel blijven zitten en afwachten of volle bak rijden en kijken waar het schip strandde. Ik heb voor het laatste gekozen en dat pakte goed uit. Dat glibberen en glijden op dit parcours lag me wel. In heel de wedstrijd heb ik maar één slipper gemaakt, verder kon ik me goed overeind houden.”

Alvarado rekende in Ronse af met haar landgenote Annemarie Worst. “Het was wel even balen toen Annemarie telkens terugkwam, maar ik was vandaag de sterkste en moest vooral rustig blijven.” Aan de aankomst moest Alvarado wel even bekomen. Helemaal uitgeteld zette ze zich neer op de grond. “Het was helemaal op. Nog nooit ben ik zo diep moeten gaan. Het was echt tot het gaatje vandaag, dat komt bijna nooit voor.”

Worst: “Maakte te veel foutjes”

Annemarie Worst werd in Ronse tweede, maar vergroot wel haar voorsprong in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy. Daarin heeft ze een voorsprong van 56 seconden op Alvarado, Yara Kastelijn volgt al op 1:02.

“Ik kon vandaag niet de kracht leveren die nodig was om door de modder te geraken. Tijdens de verkenning lag het parcours er nog goed bij, maar door de regen was het hele rondje veranderd. Door de felle wind op het asfalt werd het nog een pak zwaarder. Ik maakte uiteindelijk te veel foutjes. Eén foutje kan je nog rechtzetten, vijf is te veel. Die leidersplaats? Het is zeker een doel om dit klassement te winnen. Maar als we elke week in zo’n omstandigheden moeten rijden, dan kan je snel heel veel tijd verliezen.”

Kastelijn: “Denk nog niet aan het klassement”

Yara Kastelijn deed in Ronse een slechte zaak met het oog op het eindklassement in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy. “Met dat klassement hou ik op dit moment nog geen rekening. Annemarie heeft nu een minuut voorsprong. Ik zal gewoon iedere wedstrijd het beste van mezelf geven. Vandaag was een derde plaats het hoogst haalbare. Ik had geen kracht in de benen om Ceylin en Annemarie te volgen. Ik maakte veel foutjes, maar iedereen is wel eens op zijn gezicht gegaan. Dat zal het verschil niet maken. Toen ik van Sanne (Cant, nvdr.) wegreed, wist ik dat ik de derde plaats kon vasthouden. Daarna heb ik ook voor veiligheid gekozen.”

Deel dit bericht