Cant juicht te vroeg, maar wint toch

CYCLOCROSS DVV INSURANCE TROPHY ESSEN
Sanne Cant heeft in Essen de vierde manche van de IJsboerke Ladies Trophy gewonnen. De Belgisch kampioene hield in de sprint nog nipt de Sophie De Boer af. Wereldkampioene Thalita De Jong mocht als derde mee het podium op en behoudt in het klassement een ruime voorsprong op Cant en Jolien Verschueren.

Een half wieltje, meer was het verschil niet na ruim 45 minuten cross. Het snelle parcours in Essen was een vrijgeleide richting een halve wegwedstrijd. Dat deed echter niets af aan de spektakelwaarde. Maar liefst tien rensters doken in elkaars wiel de laatste ronde in. Ongezien. 

Thalita De Jong had haar zinnen gezet op een zege in de thuisbasis van haar vriend en dook helemaal op kop de slotronde in. De wereldkampioene had in het begin van de wedstrijd echter al de nodige krachten verspeeld na een fietswissel en moest na enkele foutjes in de slotfase tevreden zijn met de derde plaats. 
Sanne Cant of Sophie De Boer dan? Beide dames haalden hun trukendoos boven om zich naar de koppositie te manoeuvreren. Een duwtje links, een elleboogje rechts. Hard tegen onzacht. Cant won het pleit en dook als eerste de laatste rechte lijn in. De Belgische kampioene stak te vroeg de armen in de lucht, maar hield op de streep toch nog een half wiel over. 
CANT: ‘EEN MILLIMETER IS VOLDOENDE’
De vreugde bij Sanne Cant sloeg na de streep even om in vertwijfeling. Heb ik wel gewonnen, las je af op haar gezicht. Al snel volgde de bevrijdende uitslag. “Ik schrok wel even toen Sophie (De Boer, nvdr.) naast me opdook”, bekent Cant. “Had ik geweten dat ze zo dicht zat, dan had ik nog wel een jump gemaakt. Had ik een half wiel over? Ach, een millimeter is al voldoende, hé.”

In de laatste ronde werden er links en rechts wat kwakjes uitgedeeld. “Het was manoeuvreren om in de beste positie te zitten, maar we zijn allemaal braaf geweest. Iedereen heeft zijn handjes op het stuur gehouden. Misschien heeft mijn ervaring in die situatie het verschil gemaakt.”

DE BOER: ‘WIST DAT SANNE ZOU KOMEN’
“Ik heb geprobeerde om in de laatste ronde de leiding te nemen”, sprak De Boer na de finish. “Maar na een foutje zakte ik terug weg. Sanne (Cant, nvdr.) kon me aan de binnenkant voorbijsteken. Ik wist dat ze daar zou komen, maar toch is ze me te slim af. Technisch is ze gewoon sterker dan mij.”

DE JONG: ‘PROBLEMEN MET DERAILLEUR’
Thalita De Jong behoudt ondanks haar derde plaats in de tussenstand van de IJsboerke Ladies Trophy een ruime voorsprong op Sanne Cant (2’06”) en Jolien Verschueren (2’19”), die als elfde op 32 seconden finishte. Toch overheerste vooral ontgoocheling bij de wereldkampioene.

“In de eerste ronde blokkeerde mijn derailleur, waardoor ik meteen moest achtervolgen. Daarna heb ik gewoon niet slim gereden. Ik was gekomen om te winnen en voelde me goed, maar als je te veel foutjes maakt, kan je niet winnen. Dit is een grote teleurstelling.”

Deel dit bericht