Hermans pakt de dagwinst, eindzege voor Iserbyt

2_04015404_LilleBeloften
Quinten Hermans heeft in Lille de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee bij de beloften gewonnen. De Europese kampioen haalde het voor ploegmaat Thijs Aerts. Eli Iserbyt verzekerde zich met de derde plaats van de eindzege.

De Telenet Fidea Lions namen van bij de start de wedstrijd in handen. Europees kampioen Quinten Hermans, Thijs Aerts en Nicolas Cleppe bepaalden het tempo, Eli Iserbyt was na pech al snel op achtervolgen aangewezen.

Een jaar geleden veroverde Aerts in Lille nog de Belgische titel, maar een sterke Hermans gunde zijn ploegmaats geen nieuw feestje voor eigen volk – Aerts woont in Rijkevorsel, op tien kilometer van de Lilse Bergen. De Limburger trok op de rechte stukken stevig door en reed Aerts en Cleppe uit het wiel.

Hermans reed solo naar de overwinning, Aerts moest tevreden zijn met een tweede plaats. Iserbyt verstoorde het Telenet-feestje door in de slotfase Cleppe naar de vierde plaats te verwijzen. Dankzij zijn derde stek verzekerde de West-Vlaming zich van de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee.

HERMANS: ‘BEGIN DEZE WEEK HAD IK ER GEEN ZIN IN’

Wie maandag had gezegd dat Hermans zou winnen in Lille, had de Limburger niet geloofd. “Na het WK had ik er begin deze week geen zin in, ik wilde zelfs niet op de fiets kruipen. Pas vrijdag kwam de motivatie terug naar boven. Uiteindelijk heeft dat weekje rust me niet slecht gedaan, ik kwam goed gerecupereerd aan de start.”

“Misschien komt deze vorm wel een weekje te laat. Het was niet makkelijk om vandaag weg te raken. De tweede had de eerste altijd in het vizier, dan moet je sterk zijn om weg te rijden. Wat vandaag het verschil heeft gemaakt? De conditie. Het is vandaag geen moment stilgevallen, de sterkste heeft gewonnen.”

ISERBYT: ‘EINDZEGE IS BEWIJS VAN GOED SEIZOEN’

Een derde plaats, Eli Iserbyt kon er wel mee leven. “Zand is sowieso al niet mijn favoriete ondergrond. Bovendien had ik nog een paar keer af te rekenen met pech. In de eerste ronde maakte ik al een knieval tegen de dranghekken. Pas halfweg kwam ik echt op toerental en ook daarna maakte ik nog een foutje. Zonder pech zat er misschien wel meer in dan die derde plaats.”

De eindzege van Iserbyt kwam nooit meer in gevaar. “Een klassement winnen is altijd belangrijk, het staat mooi op je palmares. In de eindafrekening heb ik meer dan vijf minuten voorsprong op Nicolas Cleppe. Dat toont aan dat ik dit klassement toch wel gedomineerd heb. Het is het beste bewijs dat ik, in tegenstelling tot wat sommige mensen beweren, wel een goed seizoen achter de rug heb.”

Deel dit bericht