Iserbyt verstevigt leiderspositie: ‘Best mogelijke scenario’

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS BAAL
Eli Iserbyt viel in Baal naast het podium, maar deed wel een uitstekende zaak met het oog op het eindklassement van de X²O Badkamers Trofee. En dat ondanks een pijnlijke elleboog. "Het was alsof ze er elke keer met een speld in prikten."

Iserbyt hakte na zijn zware val in Heusden-Zolder pas donderdag de knoop over zijn deelname in Baal door. De Europese kampioen deed het uiteindelijk uitstekend. In de openingsfase gleed hij mee in een kopgroep van vijf renners, aan de finish bolde hij als vierde over de streep.

“De eerste helft voelde ik door de adrenaline van de start weinig pijn, maar ronde na ronde voelde ik de pijn wel op komen”, aldus Iserbyt. “Zolang ik mijn arm in een geplooide positie kon houden, viel het goed mee. Maar die afdaling met die bultjes was heel pijnlijk. Je krijgt er voortdurend schokjes. Het was alsof ze iedere keer met een speld in m’n elleboog prikten.”

Wat was er zonder die blessure mogelijk geweest? “Misschien had ik dan wel met Wout mee kunnen gaan. Aan honderd procent had ik hier zeker een mooie wedstrijd kunnen rijden, maar uiteindelijk ben ik wel tevreden met die vierde plaats. Dit is voor mij het best mogelijke scenario. In deze situatie was dit voor mij de perfecte dag.”

In het algemene klassement heeft Iserbyt een voorsprong van 3:27 op Michael Vanthourenhout en 3:33 op Toon Aerts. “Dat is een comfortabele voorsprong. Tegen de volgende wedstrijd in Hamme zal ik bovendien volledig hersteld zijn van mijn blessure.”

Deel dit bericht