Lucinda Brand: ‘Knokte voor elke seconde’

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Lucinda Brand maakte geen zegegebaar aan de streep van de Azencross in Loenhout. De wereldkampioene wilde namelijk voor elke seconde in het klassement van de Badkamers Trofee knokken.

Lucinda Brand boekte op de Azencross in Loenhout haar 13de zege van het seizoen. De wereldkampioene nam geen tijd om te vieren in de laatste rechte lijn en had daar haar redenen voor. ‘Ik knokte voor elke seconde en dus stak ik mijn handen niet in de lucht. Denise Betsema was heel sterk vandaag maar blijkbaar wint de sterkste niet altijd. Ik had het soms moeilijk maar naarmate de wedstrijd vorderde, liep het plots beter. Op een gegeven moment ging ik zelfs even bluffen. Ik ging bij een versnelling van Betsema even naast haar rijden, ook al kostte me dat een pak krachten.’

Brand deelde goed in en maakte het verschil in de slotronde. ‘Zelf kon ik goed anticiperen op de versnelling van Betsema. Dan achtte ik het moment gekomen om zelf eens te gaan aanvallen. Betsema kraakte en zo kon ik alleen naar de finish rijden. Dit was mijn 13de zege van het seizoen maar het was zeker geen gemakkelijke klus. De wind zorgde er ook voor dat het best pittig was. Ik pak nu wat seconden terug op Betsema in het klassement in deze X²O Badkamers Trofee en dat is altijd meegenomen in wat nog komt in dit regelmatigheidscriterium.’

Deel dit bericht