Niels Vandeputte: “Ongelofelijk, ik heb er echt geen woorden voor”

WhatsApp Image 2024-02-11 at 16.08.33

Niels Vandeputte kon na een sterk seizoen het zegegebaar maken in de Soudal Krawatencross in Lille. Hij wist met zijn vreugde geen blijf in de aankomststrook nadat hij Joris Nieuwenhuis en Joran Wyseure had verslaan. 

“Ongelofelijk, echt. Ik heb er eigenlijk weinig woorden voor. Het zat eigenlijk gisteren al in mijn hoofd, want ik heb hier al nog mooie dingen gedaan. Ik wist waar ik het moest doen en het liep zoals ik wilde. Dan win ik hier en ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Het gevoel van een profcross, klassementscross zelfs, te winnen is ongelofelijk. Ik ben blij dat het dit seizoen nog gelukt is!”

Joris Nieuwenhuis moest zijn meerdere erkennen in de jonge Belg. “Ik voelde me vandaag eigenlijk heel goed. Ik had meteen een goede start en in het begin had ik twee gedachten. Ik zat een beetje met Lars zijn klassement ook. Lars zat mee en Eli zat wat verder achter, dat is eigenlijk zijn dichtste belager ook. Ik dacht die eerste twee ronden even flink doorrijden. Daarna hadden we ook een paar gaten en voelde ik me echt goed, tot die valpartij. Dat deed wel even pijn, ik voel op mijn hoofd en nek en zat er even niet helemaal meer in. Daarna kwam ik er wel weer door en hoopte ik nog voor de winst mee te doen, maar Niels reed die laatste halve ronde echt heel straf.”

Joran Wyseure mocht na een andermaal knappe wedstrijd mee op het podium. “Ik ben echt tevreden. Ik had graag nog eens op het podium gestaan na het WK. Het zijn altijd crossen die ik graag doe dan en vandaag was ik echt gemotiveerd na gisteren pech te hebben. Ik ben echt tevreden dat ik het vandaag mooi heb kunnen omzetten. Ik denk dat ik enkel nog wat het gevoel mis om finale te rijden, ik denk dat dat nog een beetje moet komen. Toen ik met Niels alleen weg was na het foutje van Joris, ben ik misschien wat te enthousiast om met twee door te rijden. Toen Joris terug kwam, zat ik even op mijn tandvlees en de laatste ronde was het wat op. Ik heb nog eens geprobeerd om de kop te nemen, maar ik denk dat er gewoon twee sterker waren dan mij vandaag.”

Deel dit bericht