Van der Poel: ‘Blij dat deze uitdaging gelukt is’

CYCLOCROSS DVV TROPHY KRAWATENCROSS LILLE
Mathieu van der Poel kan na de slotmanche in de DVV Trofee weer wat extra prijzen in zijn trofeeënkast zetten. De wereldkampioen pakte de dag- en eindzege en won daarnaast ook nog het Toyo Tires Sprintklassement.

De zege in de Krawatencross was al de 29e van het seizoen voor Van der Poel. De Nederlander ging er al na een halve ronde vandoor en zag zijn collega’s pas na de aankomst terug.

“Die versnelling plaatste ik eigenlijk met het oog op de Toyo Tires tussensprint”, bekende Van der Poel. “Voor deze wedstrijd stond ik maar één puntje achter op Toon Aerts, dus had ik ook van dat klassement een doel gemaakt. Die cheque van 2.500 euro is toch mooi meegenomen, daar kan je veel leuke dingen mee doen.”

Even later kwam Van der Poel nog ten val, zonder erg. “Ik was even niet geconcentreerd en begon te schuiven. Plots lag ik op de grond. Soms maak je wel eens een foutje als je comfortabel voorin rijdt. Op het einde kon ik nog wat krachten sparen. De anderen kwamen nog sterk opzetten, maar ik heb altijd controle gehad.”

In de eindstand van de DVV Trofee volgt Van der Poel zichzelf op als eindwinnaar. Hij haalt het uiteindelijk met een voorsprong van 1:26 op Toon Aerts. Na de Koppenbergcross stond de wereldkampioen nog meer dan vier minuten achter.

“Na de Koppenberg was ik dan ook niet meer bezig met het klassement, al wist ik dat er nog wel een kans was. Vorig jaar heb ik het klassement gewonnen met dezelfde voorsprong. De ommekeer is er gekomen na Hamme, waar ik meer dan twee minuten goed kon maken. Ik ben echt blij dat deze uitdaging gelukt is. Het was niet de makkelijkste, maar dat maakt het alleen maar mooier.”

Deel dit bericht