Ontketende Iserbyt wint in Brussel, Van der Haar eindwinnaar X²O Badkamers Trofee

Belga
Belga

Eli Iserbyt heeft na een straffe prestatie de Soudal Brussels Universities Cyclocross gewonnen. Het was de 50e profzege van de Belgische kampioen. Michael Vanthourenhout eindigde als tweede, Joris Nieuwenhuis werd derde. Lars van der Haar is de eindwinnaar van de X²O Badkamers Trofee.

Al na de eerste passage op de schuine, glibberige kant werden de waardeverhoudingen bloot gelegd. Iserbyt en Nieuwenhuis toonden zich technisch de beste renners en glipten er vandoor. De rest van het peloton was meteen op achtervolgen aangewezen. Na ronde 1 bedroeg de voorsprong van het duo zelfs al twintig seconden.

Dat bleek echter geen onoverbrugbare kloof voor Vanthourenhout. De Europese kampioen maakte in zijn eentje de aansluiting bij zijn ploegmaat Iserbyt en Nieuwenhuis. De strijd voor de overwinning zou door het trio uitgevochten worden. Ook het gevecht voor de vierde plaats beloofde spannend te worden, met Vandebosch, Vandeputte en de wederoptredende Toon Aerts.

Voorin leken de drie leiders elkaar geen duimbreed toe te geven, totdat Vanthourenhout er plots solo vandoor ging. Nieuwenhuis moest de achtervolging meteen inzetten, met Iserbyt in zijn wiel. De Belgische kampioen maakte enkele technische foutjes, maar uitgerekend hij ging fluks achter zijn ploegmaat Vanthourenhout aan. Iserbyt ging er zelfs op en helemaal over.

Een verbeten Iserbyt was helemaal ontketend en nam almaar meer afstand van Vanthourenhout. Bij Nieuwenhuis was de veer intussen helemaal gebroken. Iserbyt maakte geen foutjes meer en kwam uiteindelijk als eerste over de streep. De moegestreden Vanthourenhout en Nieuwenhuis finishten tweede en derde. Aerts won uiteindelijk de strijd om plek 4.

De eindoverwinning in de X²O Badkamers Trofee gaat naar Van der Haar. De Nederlander, in Brussel pas op plaats negen, had al een ruime voorsprong in het eindklassement en eindigt zo voor Iserbyt.

Deel dit bericht