Van der Poel: ‘Leuk om nog eens zo’n duel uit te vechten’

2_16045527_VdPAntwerpen
Mathieu Van der Poel heeft na een intens duel met Wout Van Aert de Soudal Scheldecross gewonnen. De Nederlander plaatste zijn beslissende versnelling bij het ingaan van de loopstrook. "Een ingeving van het moment", aldus Van der Poel.

De wedstrijd kon nochtans niet slechter beginnen voor Van der Poel. Na een schuiver in de eerste ronde was de Nederlander meteen op achtervolgen aangewezen.

“Die val was mijn eigen fout”, sloeg Van der Poel mea culpa. “Het heeft mij echter niet te veel tijd gekost. Daarna zat ik behoorlijk snel terug tussen de mensen. Al heeft het mij wel wat energie gekost om terug helemaal voorin te geraken. Net op het moment dat ik kwam aansluiten, had Wout net een versnelling geplaatst.”

Wat volgde was een spannend duel. Een val van Van Aert gaf Van der Poel wat meer ruimte, de wereldkampioen kon na een lekke band van de Nederlander zijn wagonnetje terug aanpikken.

‘Wout is sterker geworden’

De cross leek af te stevenen op een sprint, maar in de slotronde plaatste Van der Poel bij het ingaan van de loopstrook op het strand dan toch zijn ultieme versnelling. “Een ingeving van het moment”, aldus Van der Poel. “Ik dacht dat we tot op het einde samen zouden blijven en wou op mij sprint gokken, maar ik kwam zo goed door het zand dat ik mijn sprint daar heb ingezet.”

Het publiek genoot van het spektakel, net als Van der Poel. “Het was leuk om nog eens zo’n duel met Wout uit te vechten. Je zag dat hij vandaag sterker was. We hebben echt tegen elkaar op gereden en het enthousiaste publiek ging daar helemaal mee in op.”

Deel dit bericht