Vandeputte juicht na spannende Soudal Krawatencross

Belga
Belga

Niels Vandeputte heeft in Lille zijn eerste klassementscross uit zijn jonge carrière gewonnen. In een spannende Soudal Krawatencross was hij sterker dan Joris Nieuwenhuis en Joran Wyseure. Lars van der Haar, leider in de X²O Badkamers Trofee, pakte vanop de vierde plaats nog wat extra seconden.

Van der Haar probeerde in Lille de laatste bouwsteen te leggen voor zijn eindzege in de X²O Badkamers Trofee. De Nederlander moest daarvoor vooral met Eli Iserbyt afrekenen. De Belgische kampioen kon zich dus geen fouten veroorloven, maar dat ging al vanaf de start mis. Iserbyt schoot, samen met Michael Vanthourenhout, volledig fout uit de startblokken en moest vanuit twintigste positie achtervolgen.

Van der Haar was wel goed vertrokken en vormde samen met een vijftal andere renners de kopgroep. Gaandeweg begonnen ook voorin barstjes te ontstaan. Vooral het stevige beukwerk van Nieuwenhuis en Wyseure zorgde voor averij. Enkel Vandeputte kon volgen, Van der Haar moest een gaatje laten.

Halfweg cross maakte Nieuwenhuis plots een spectaculaire val. Daardoor bleven enkel Wyseure en Vandeputte voorin nog over, Van der Haar en Nieuwenhuis zetten samen de achtervolging in. België tegen Nederland ten top. Ook Iserbyt begon vanuit vijfde positie plots terug hoop te koesteren, maar hij zou zijn dramatische start nooit helemaal goed kunnen maken.

Voorin kregen de twee jonge leiders opnieuw het gezelschap van een straffe Nieuwenhuis. Het drietal vatte samen de laatste ronde aan. Daarin werd op hoog niveau gepokerd. Vandeputte bond uiteindelijk de kat de bel aan. Hij zette een stevige demarrage in en nam de koppositie. Die gaf hij uiteindelijk niet meer af: winst voor de jonge Belg. Nieuwenhuis moest tevreden zijn met de tweede plaats. Wyseure eindigde knap derde. Van der Haar finishte als vierde en pakte zo nog enkele seconden bonus op achtervolger Iserbyt.

Deel dit bericht